Υγρασιομετρο - Μετρηση Υγρασιας Εδαφους

Κοντά οκτώ χρόνια πάνε από τότε που πρωτοεγκαταστάθηκα στη Σαμοθράκη και κάθε άνοιξη ξεκινά το πρόβλημα του ποτίσματος. Ένα πρόβλημα με πολλές προεκτάσεις μια και κάποιοι έχουν νερό και μπορούν αλόγιστα να το χρησιμοποιούν και κάποιοι άλλοι όχι.

Το χειρότερο είναι πως καταστρέφονται δένδρα - καλλιέργειες χρόνων· μια και δεν υπάρχει κάποια επιστημονική ομάδα που να μπορεί να κατευθύνει τις ενέργειες των γεωργών. 
Κάποιοι που έχουν γνώσεις κραδαίνουν το δάκτυλο υποδεικνύοντας κι αυτό από μόνο του είναι πολύ αγενές, ενοχλητικό κι άκαρπο τελικά.

Ένας φαύλος κύκλος χωρίς να φαίνεται φως στον σκοπό που είναι : Υγιή δένδρα, καλή παραγωγή, ευτυχισμένος αγρότης, ασφαλής ο τελικός αποδέκτης του προϊόντος.

Έτσι από πλάκα έψαξα να βρω αν υπάρχει μηχάνημα που να μπορεί να μετρά την υγρασία του δένδρου και να ξέρεις πότε θα πρέπει να το ποτίσεις. Έτσι για να υπάρξει ένα δια ταύτα και να σταματήσουν οι διενέξεις.
Ε, λοιπόν αυτό το μηχάνημα υπάρχει και μάλιστα πάμφθηνο εκτός κι αν θες μ' αυτό να επιλύσεις πιο εξεζητημένα θέματα.

Μετρητής Υγρασίας εδάφους Οδηγίες χρήσεως
Πηγή φωτ/φίαςwww.special-products.gr

Θα δανειστώ μια παράγραφο από το κείμενο αυτού που διαφημίζει αυτό το όργανο μήπως και σας πείσω για τη χρησιμότητά του και πιω κι εγώ λίγο παραπάνω νερό το φετινό καλοκαίρι και γλιτώσω καμιά ελιά απ' τη σαπίλα!

«Το πολύ νερό δεν αφήνει το φυτό να τραφεί. Όταν ποτίζουμε με υπερβολικές ποσότητες ή όταν ξαναποτίζουμε ενώ δεν χρειάζεται, τα φυτά μας αδυνατούν να τραφούν γιατί ανάμεσα στην τροφή και τη ρίζα υπάρχει υπερβολική υγρασία η οποία ξεπλένει τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους».
Που σημαίνει άδικα τόσα λεφτά που δίνετε κάθε χρόνο για τα λιπάσματά σας!

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του κι αν θέλετε αρχίστε να ψάχνετε περισσότερες λεπτομέρειες στο διαδίκτυο για να καταφέρουμε όλοι μαζί να φτιάξουμε ευτυχέστερο περιβάλλον πρώτα για μας (μια και δεν μ' αρέσουν οι αλτρουισμοί)  και μετά για τα παιδιά μας.  

Αυτό ισχύει και για όσους έχουν γλάστρες στα μπαλκόνια...

Ας με συγχωρήσουν αυτοί που τους «χώλιασα» όπως συνηθίζουν να λένε οι Σαμοθρακίτες, είμαι σίγουρη πως θα με δικαιολογήσουν γιατί στο βάθος τους ξέρουν πως δεν έχω τόσο άδικο και δεν κουνώ δάκτυλο...

Πηγή ανάρτησης: www.special-products.gr λίγο νερό εξασθενεί τα φυτά μας
Η ρίζα συρρικνώνεται και ατροφεί όταν το ριζικό σύστημα μένει για μεγάλο διάστημα χωρίς την σωστή υγρασία. Τα φυτά δεν τρέφονται σωστά και εξασθενούν.
Το πολύ νερό δεν αφήνει το φυτό να τραφεί
Όταν ποτίζουμε με υπερβολικές ποσότητες η όταν

Σχόλια