Χαλκινα νομισματα. Δωστε τους αξια, σωζοντας το laptop σας

Ο νόμος της θερμοδυναμικής, ο νόμος της καλοκαιρινής ρέκλας κι ένας Ιάπωνας ο Akinori Suzuki μας δίνουν τη δυνατότητα να ξανανταμώσουμε...

Αλλά επειδή ξεκίνησα το κείμενο σαν ανέκδοτο· ένας Ιταλός, ένας Γερμανός κι ένας Πόντιος ας πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή.

Χθες ψάχνοντας στο διαδίκτυο για κάποιες πληροφορίες  κι η αλήθεια ήταν πως το παραξήλωσα, ήχος βαρύς ακούστηκε να βγαίνει απ' το laptop. ΄Hχος αγανακτισμένου ανεμιστήρα και μια έντονη ζεστασιά να διαχέεται στην ατμόσφαιρα απ' την επιφάνειά του.
Καταλαβαίνετε την αντίδρασή μου όταν με τον καύσωνα είχα να αντιμετωπίσω και μια πρόσθετη πηγή θερμότητας μα και τον φόβο μου μήπως το laptopάκι μου ανατιναχτεί.
Το σβήνω κατευθείαν, το καλοπιάνω και περιμένω να φτάσει στη φυσιολογική του κατάσταση για να το ελέγξω.

Ο έλεγχος δεν έδειξε κάτι μεμπτό· οπότε άρχισα να ψάχνω μέσω διαδικτύου αν το φαινόμενο αυτό είναι σύνηθες, ποια η αιτία που το προκαλεί κι ακούστε τι βρήκα. 



Έχουν τη συνήθεια όλοι οι φορητοί υπολογιστές να θερμαίνονται, ιδιαίτερα όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι υψηλή. Όταν καλύπτεται ο εξαεριστήρας τους από αντικείμενα όπως σεντόνι, κουβέρτα, ξέρετε εσείς.
Όταν έχουν περάσει κάποια χρόνια κι η σκόνη έχει εισχωρήσει σε σημεία που δεν έχουμε πρόσβαση για τον καθαρισμό της και φυσικά όταν καπνίζουμε. Σιγά μην και δεν έφταιγε το τσιγάρο και γι' αυτή την αιτία!

Αυτός λοιπόν ο Ιάπωνας Akinori Suzuki ανακάλυψε πως σκορπώντας χάλκινα νομίσματα, ξέρετε αυτά που μαζεύονται σ' ένα βάζο και δεν ξέρουμε ποτέ τι να τα κάνουμε, αυτά λόγω του μετάλλου τους αν τα σκορπίσεις στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου τότε μέσω της θερμοδυναμικής πηγαίνει η θερμότητα σ' αυτά και διατηρεί κρύο το laptop μας!


Σιγά μην άφηνα ανεκμετάλλευτο τέτοιο τρικ. Το 'κανα και μου 'πιασε 😉

Τώρα θα μου πείτε και πώς γράφεις κοπελιά; Τοποθετείστε τα νομίσματα στο πάνω και στο κάτω μέρος του πληκτρολογίου ή αγοράστε έξτρα πληκτρολόγιο, όπως κάνω κι εγώ. Προμηθευτείτε με ανεμιστηράκι ειδικό για laptop. Ή το καλύτερο σάς τ' άφησα για το τέλος, αναζητείστε νέα ενδιαφέροντα στις παραλίες! 
Ιδιαίτερα αν σας βγάλει ο δρόμος σας για το νησί μας τη Σαμοθράκη μην σας δω με τα μηχανήματα του διαόλου!

Να μου περνάτε όμορφα και να φροντίζετε τους εαυτούς σας.

Πληροφορίες για τούτη την ανάρτηση πήρα απ' το www.cosmo-scope.com 




Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου