Μακεδονικος Χαλβας

Μακεδονικός Χαλβάς; Αλήθεια, την ονομασία προέλευσης την έχουμε κατοχυρωμένη; Λέω εγώ τώρα...

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα βάζω συνταγή την αγαπημένη μου λαγάνα. Φέτος λόγω των γεγονότων είπα να βάλω τη συνταγή του μακεδονικού χαλβά.


Πηγή φωτ/φίας :www.olivemagazine.gr















Τα υλικά του απλά. Ζάχαρη, γλυκόζη, ταχίνι, νερό και ξηροί καρποί.
Συνταγή θα βρείτε εδώ αν και πιστέψτε με πηγαίνετε να τον αγοράσετε γιατί είναι πανδύσκολος στην κατασκευή του.

Οι θερμίδες του έτσι για να πάρετε μια ιδέα είναι αυτές:


•    Χαλβάς Σιμιγδαλένιος βουτύρου (μερίδα)   270 (θερμίδες)
•    Χαλβάς σιμιγδαλένιος βουτύρου (1 κουτ. σούπας)   55 (θερμίδες)
•    Χαλβάς σιμιγδαλένιος αμυγδάλου (μερίδα)   355 (θερμίδες)
•    Χαλβάς σιμιγδαλένιος αμυγδάλου (1 κουτ. σούπας)   85 (θερμίδες)
•    Χαλβάς Μπακάλη (100 γρμ.)   330 (θερμίδες)
•    Χαλβάς Μπακάλη (1 μικρή πιρουνιά)   45 (θερμίδες)
Πηγή ανάρτησης: www.onmed.gr

Πάντως είναι εξαιρετικό γλυκάκι για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και την αύξηση της οστικής μας μάζας.

Βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος.

Βοηθά στον μεταβολισμό.

Λειτουργεί καλά η καρδούλα μας και τώρα που ξεκινά η περίοδος της νηστείας ένα μικρό κομματάκι του μας γεμίζει ενέργεια.

Καλά κούλουμα αδέλφια. Γεμάτα να 'ναι τα σπίτια σας από αγάπη, ειρήνη και χαρά.