το αναρχοαυτονομο σαπουνι

Το αναρχοαυτόνομο σαπούνι; Καλά τα 'παιξες κοπελιά;
 Όχι, καθόλου. Το σαπούνι μου τα 'παιξε.
Μα, ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Πήρα το ελαιόλαδό μου, ξέρετε αυτό το ιδιαίτερο ελαιόλαδο της Σαμοθράκης και το ένωσα με καρότα. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πορτοκαλί λάδι. Κρατήστε στη μνήμη σας τα χρώματα γιατί θα σας χρειαστούν.

Βρήκα ρόδια και απόκτησα τον έντονο μπορντό χυμό τους. Ξανακρατήστε το χρώμα, σας παρακαλώ πάααρα πολύ.

Πρόσθεσα την αλκάνα ένα βότανο με έντονο κόκκινο χρώμα για να προσδώσει επουλωτικές ιδιότητες και ερυθρό γιορτινό χρώμα στο σαπούνι μου...

Και το αποτέλεσμα βγήκε αυτό:

Σαπούνι ελαιολάδου με καροτέλαιο & ρόδια
Σαν να έχω ζωγραφίσει τον Άθω στο κέντρο του!

Το χαρακτηρίζεις  αναρχοαυτόνομο το σαπούνι ή δεν το χαρακτηρίζεις;

Πάντως μπορεί τα χρώματα μέσα από τις θερμοκρασίες να έκαναν τις αντιδράσεις τους και δίκαια να έδωσαν το τελικό οπτικό αποτέλεσμα που βλέπετε, όμως τα υλικά είναι αυτά που  κάνουν κάθε σαπούνι ξεχωριστό.


Ξεκινώντας από το ρόδι. Δεν υπάρχει περίπτωση το δέρμα να μην τσιτώσει. Κηλίδα λόγω ηλικίας να εμφανιστεί. Ρυτίδες ν' αντέξουν.
Τι τα θες τι τα γυρεύεις. Άμα θες τη νιότη σου θα πρέπει να καταφεύγεις στη φύση κι όχι στη χημεία. Γι' αυτόν τον λόγο παιδιά, να προσέχουμε τη φύση σαν τα μάτια μας!

Τα καρότα και το ελαιόλαδο θα σου δώσουν την ελαστικότητα και την ενυδάτωση που λαχταρά το δέρμα σου.

Η αλκάνα θα επουλώσει τις τυχόν πληγές σου.

Το άρωμα που επιλέχθηκε είναι ένας συνδυασμός από μύρο και λιβάνι. Όχι δεν είναι βαρύ. Είναι τόσο όσο πρέπει για να ενισχυθούν οι επουλωτικές ιδιότητες του σαπουνιού.

Αν θέλετε να δείτε γενικότερα τις ιδιότητες του ροδιού επισκεφτείτε παλαιότερη ανάρτηση εδώΣχόλια