ΡΌΦΗΜΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΎ ΜΕ ΦΡΈΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΌ & ΠΙΠΈΡΙ ΚΑΓΙΈΝ

Καλοκαίρι η πιο ζεστή και ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου. Μια φίλη την αποκαλεί «εποχή των φτωχών» γιατί είναι η μόνη εποχή που άποροι συνάνθρωποί μας δεν χρειάζονται παραπανίσια ρούχα για να προστατευθούν από το κρύο και γιατί μπορούν να φάνε ένα απλό φρούτο και να συντηρηθούν.

Αλλά το καλοκαίρι είναι η πιο ζεστή και ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου...

Για να είμαστε δροσεροί εσωτερικά κι εξωτερικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πιο αντιπροσωπευτικό φρούτο της εποχής τούτης το οποίο είναι το...ΚΑΡΠΟΎΖΙ!
Και μόνο που το προφέρεις γεμίζεις από δροσιά.

Πάμε να φτιάξουμε ένα νερό, ναι όπως τ' ακούσατε ένα ενυδατικό νερό με καρπούζι, φρέσκα φύλλα βασιλικού και πιπέρι καγιέν!

Το βίντεο είναι για να διασκεδάσετε και λίγο 😄




Η ποσότητα αυτού του ενυδατικού νερού - τι πλεονασμός - είναι για 8 άτομα 

Θα χρειαστούμε:

Περίπου 1800 γρ. καθαρισμένο καρπούζι (γύρω στις 7 κούπες)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λάιμ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
8 φύλλα βασιλικού
3 1/2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο νερό
Ελάχιστο πιπέρι καγιέν

Διαδικασία συνταγής:

Σ' ένα μπλέντερ βάζουμε το μισό καρπούζι που το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια - για να διευκολύνουμε τη διαδικασία- τη ζάχαρη, το αλάτι, τον χυμό λάιμ, τα φύλλα βασιλικού και το ελάχιστο πιπέρι καγιέν.

Κτυπάμε σιγά μέχρι ν' αρχίσει να ρευστοποιείται το μείγμα και μετά με συνεχόμενο κτύπημα.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε μεγάλο μπολ. Πόσο μεγάλο κοπελιά; Να ξέρετε πως στο μπολ αυτό θα μπει ο χυμός που μόλις φτιάξατε, θα συμπληρώσουμε τον χυμό του υπόλοιπου καρπουζιού και το νερό, οπότε κανονίστε το μέγεθος του μπολ και μην φωνάζετε.

Συνέχεια στη διαδικασία...

Ρίξτε τα υπόλοιπα κομμάτια καρπουζιού στο μπλέντερ και κτυπήστε μέχρι να γίνουν χυμός.
Τον χυμό τον ρίχνετε στο μεγάλο μπολ που λέγαμε, συμπληρώστε με τα  3 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.

Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη για 2 ώρες στο ψυγείο.

Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο, το σουρώνουμε και το μεταφέρουμε σ' ένα γυάλινο μπουκάλι που θα παραμένει στο ψυγείο όχι πάνω από τέσσερις (4) μέρες.

Θα δείτε πως το μείγμα διαχωρίζετε. Θα το ανακινείτε καλά πριν το σερβίρετε.

Όταν το σερβίρετε κοτσάρετε μια φέτα λεμονιού κι ένα δυο φύλλα βασιλικού και παίξετε τον μάστερ σεφ. Τι βίτσιο κι αυτό!

Ρουφάτε μέχρι αηδίας!

Πηγή συνταγής: foodandstyle.com


Α, έχω να σας προτείνω και τη Σπιτική λεμονάδα με καρπούζι εδώ

Σχόλια