Σπαράγγια σαλάτα

Σήμερα 9 Απρίλη του 2015 και ο ελαιώνας μας είναι γεμάτος απ' αυτά τα υπέροχα πλάσματα. Δεν άντεξα, είναι και νηστίσιμα οπότε χωρίς φόβο και με πολύ πάθος να μάζεψα και τα' κανα σαλάτα.


Οδηγίες για να τα φτιάξετε κι εσείς

  • Τα πιάνετε και τα κόβετε εκεί ακριβώς που αρχίζει να σκληραίνει ο μίσχος τους.
  • Τα πλένετε πολύ καλά γιατί μέσα τους τρυπώνουν τα μυρμήγκια.
  • Βάζετε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν.
  • Μόλις φτάσουν στο σημείο βρασμού ρίχνετε αλάτι (γιατί νωρίτερα καθυστερεί τον βρασμό του νερού) και ρίχνετε τα σπαράγγια. 
  • Μην τ' αφήσετε για πολύ. Ένα μαχαίρι θα σας οδηγήσει στο πότε θα πρέπει να τα αφαιρέσετε.
  • Κάποια φορά τα 5' λεπτά μπορεί και να είναι αρκετά.
  • Δοκιμάστε τα απλά με λάδι και λεμόνι. Τίποτα άλλο.



Καλή σας όρεξη!!!


Να κάνουμε και τα καλλιτεχνήματά μας

Άγρια σπαράγγια

Σχόλια

  1. Κι αν έχετε και μπόλικα, αφού τα βράσετε, κρατήστε και λίγα στην άκρη. Αφήστε να στραγγίσουν καλά, ρίξτε τα στο τηγάνι με τέσσερα χτυπημένα αυγά και κάντε μια απίθανη ομελέτα.

    Καλή όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου