Γάλα & μέλι. Ώρα για σαπούνι

Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να φτιάξετε τυρί ή γιαούρτι. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα σαπωνοποιό να φτιάξει ένα από τα ποιο δύσκολα σαπούνια. Σαπούνι με γάλα κατσίκας & μέλι.

Η δυσκολία έγκειται στην ευαισθησία των συγκεκριμένων προϊόντων στις υψηλές θερμοκρασίες.

Το γάλα μπορεί να καεί που σημαίνει να μυρίσει και να γίνει καφέ. Το μέλι μπορεί να καεί και να γίνει καραμέλα.

Η διαδικασία  να είναι αργή. Το γάλα πρέπει να παραμείνει λευκό - μπεζ και ταυτόχρονα το μέλι των ντόπιων παραγωγών να μη χάσει τίποτα από τις μαλακτικές του ιδιότητες.

Να φανταστείτε πως μόνο για να ξεκαλουπωθεί & να κοπεί χρειάζεται να περάσουν πέντε μέρες ενώ για τ' άλλα σαπούνια χρειαζόμαστε μόνο 24 άντε το πολύ 48 ώρες.

Η ωρίμανση αυτού του συγκεκριμένου σαπουνιού δεν ολοκληρώνεται σε 4 βδομάδες. Εξαρτάται πρωτίστως από τον καιρό, όμως είναι βέβαιον πως θα χρειαστούν μήνες για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Αυτός είναι κι ο λόγος που όταν το χρησιμοποιείς  είσαι απόλυτα σίγουρος για την αυθεντικότητα των υλικών του, δεν περιέχει πρόσθετα χρώματα ή αρώματα. Είναι ένα αγνό σαπούνι που πολύ δύσκολα το συναντάς στις μέρες μας. Εξού κι ο λόγος που αποκτάς βελούδινη επιδερμίδα όλο υγεία.

Είναι ένα σαπούνι που επειδή έχουν χρησιμοποιηθεί τρία βασικά στοιχεία για να φτιαχτεί: το ελαιόλαδο, το γάλα κατσίκας και το μέλι το καθιστά αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες, απολυμαντικό, βακτηριοκτόνο, απαλυντικό, επουλωτικό.
Είναι κατάλληλο για εγκαύματα, εκζέματα, έλκη, ερεθισμούς και κοκκινίλες, μυκητιάσεις, ξηροδερμία, φαγούρα.
Είναι ιδανικό για χρήση στο πρόσωπο, την ευαίσθητη περιοχή και το σώμα.

Δεν ενδείκνυται για άτομα που έχουν αλλεργία στο μέλι.

Μη με χαρακτηρίσετε "ψωνάρα" αν δε δείτε τις φωτογραφίες του.




Μετά από πολλούς μήνες ωρίμανσης. Το μέλι έχει πλήρως ενσωματωθεί 









Σχόλια