Τρόποι διατήρησης βασιλικού για τον χειμώνα

Αυτή την εποχή θα τον βρείτε σε μεγάλες ποσότητες και σε διάφορες ποικιλίες. Μάθετε να τον κρατάτε κοντά σας μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Εδώ σας παρουσιάζονται τρεις τρόποι, εκτός του αποξηραμένου,  που μπορείτε να τον φυλάξετε αναλλοίωτο.


Βασίλειος αλάτι κάνει την τεχνογνωσία μου
Βασιλικός στο αλάτι
Μπορεί να μη διατηρεί το υπέροχο πράσινο χρώμα του ο βασιλικός μ' αυτήν τη διαδικασία, είναι όμως άκρως αρωματικό το αποτέλεσμά του.


Πώς φτιάχνεται


  • Μαζέψτε φύλλα βασιλικού ένα ζεστό πρωινό. 
  • Πλύντε τα καλά & απλώστε τα σε μια καθαρή πετσέτα για να στεγνώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα και γρηγορότερα.
  • Πάρτε ένα γυάλινο αποστειρωμένο βάζο και τοποθετείστε μια στρώση από χοντρό αλάτι.
  • Συνεχίστε με μια στρώση φύλλων βασιλικού.

Έτσι θα γεμίσετε το βάζο. Συνεχίζοντας τις εναλλακτικές στρώσεις από αλάτι και φύλλα βασιλικού. Μην ξεχνάτε να πιέζετε ελαφρά τον βασιλικό στο αλάτι.

Ψεκάστε με φρέσκο λάδι την τελευταία στρώση του βασιλικού.

Βάλτε χαρτί ψησίματος ώστε να εμποδίσετε τον βασιλικό να βγαίνει στην επιφάνεια.

Τοποθετείστε το βάζο σ' ένα ντουλάπι. Ή σ' ένα σκοτεινό και ξηρό μέρος.

Μετά από 15 με 20 μέρες ο βασιλικός είναι έτοιμος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα του αρκεί να τα ξεπλύνετε από το αλάτι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλάτι στο φαγητό σας .



Κρατήστε το λάδι βασιλικού τεχνογνωσία μου



Βασιλικός στο λάδι οδηγίες εδώ

Είναι ένας τρόπος που σας διατηρεί άθικτο τον βασιλικό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το λάδι του στις σαλάτες, στα ωμά λαχανικά και στη σάλτσα ντομάτας.




Πάγωμα φρέσκο ​​βασιλικό τεχνογνωσία μου


Παγωμένος βασιλικός

'Ίσως αυτός να είναι ο καλύτερος και γρηγορότερος τρόπος διατήρησης βασιλικού.


Πώς φτιάχνεται
Θα χρειαστείτε :

  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • αλουμινόχαρτο
  • χαρτόνι σκληρό
  • σακούλες αποθήκευσης τροφίμων
  1. Αφαιρέστε όλα τα φύλλα βασιλικού από τα κλαδιά του διατηρώντας τα άθικτα. Πλύντε τα καλά και στραγγίξτε τα σ' ένα σουρωτήρι για μερικά λεπτά.
  2. Βάλτε τα σε καθαρή πετσέτα ώστε να στεγνώσουν καλά.
  3. Τοποθετείστε τα φύλλα βασιλικού σε απόσταση το  ένα από το άλλο. Βάλτε τα πάνω στο σκληρό χαρτόνι που θα το 'χετε καλύψει με αλουμινόχαρτο.
  4. Αφήστε τα στην κατάψυξη για μια μέρα.
  5. Έτσι παγωμένα τα τοποθετείτε στις σακούλες αποθήκευσης τροφίμων.
  6. Διατηρούνται στην κατάψυξη.
Μ' αυτόν τον τρόπο μπορείτε να φτιάξετε μέχρι και πέστο μες το καταχείμωνο.





Σχόλια