Το "τσακ μπαμ" γλυκό ή το σχολικό γλυκό

Πολυαγαπημένοι μου bloggerόφιλοι να ξέρετε πως πρέπει να ευχαριστήσετε τη φίλη μου τη Γεωργία γι' αυτήν την ανάρτηση.

Μα μη σας κρατώ σε αγωνία. Τα μπισκότα,  διότι το γλυκό,  περί μπισκότου πρόκειται, τα ξεσήκωσα από το blog 
http://bettyscuisine.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html?m=1

Από τον καιρό που έμαθα να τα φτιάχνω δεν λείπουν στιγμή από το σπίτι.

Αυτή η blogger τα ανάρτησε με τον απλό τίτλο "μπισκότα με ταχίνι, βρώμη και μέλι". Όχι κοπελιά εγώ θα τα παρουσίαζα ως τα μπισκότα της συμφοράς ή τα "τσακ μπαμ" μπισκότα.

Η συνταγή της χωρίς τροποποιήσεις. Συναδελφική αλληλεγγύη.


Πιο εύκολα, υγιεινά και χορταστικά μπισκότα 
δεν έχετε ξαναφτιάξει!


 Υλικά:

160 γρ ταχίνι
160 γρ βρώμη
160 γρ μέλι
1 κουταλάκι κανέλα
100 γρ σταγόνες κουβε-
ρτούρας
 Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
 Αδειάζουμε το μίγμα σε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη, 
το  πλάθουμε σε ρολό 
και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.


Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο 
και στρώνουμε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.


Κόβουμε το ρολό σε ίσα κομμάτια,  

δίνουμε σχήμα μπισκότου σε κάθε κομμάτι, 
τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 7-8 λεπτά περίπου ~ 
προσοχή στο ψήσιμο γιατί αρπάζουν εύκολα, 
δεν χρειάζεται να αλλάξουν χρώμα, μόνο να ροδίσουν ελαφρά.
 Τα αποσύρουμε από τον φούρνο 
και όπως είναι με το χαρτί τα μεταφέρουμε σε σχάρα 
και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
 Τα απολαμβάνουμε για πρωινό, για σνακ, 
σκέτα ή με το γάλα μας…

Όταν τα βγάζουμε από τον φούρνο είναι αρκετά μαλακά, 
όσο κρυώνουν όμως σφίγγουν και γίνονται ελαφρώς τραγανά!

Αφιερωμένα εξαιρετικά σε όσους αγαπούν το ταχίνι! J

Αν και συμφωνώ απόλυτα με τον τρόπο που γράφει τη συνταγή της, αυτό που θέλω απλά να προσθέσω ως βοήθεια, είναι ν' αφήσετε τη ζύμη στην κατάψυξη για 20' λεπτά. Θα σας βοηθήσει πάρα πολύ να κόψετε γρηγορότερα τα μπισκότα σας.
Μια δεύτερη παρατήρηση είναι πως εγώ χρησιμοποιώ λίγο λιγότερο μέλι από αυτό που δίνετε. Αν απευθύνεστε όμως σε πιτσιρίκια που τους αρέσει η γλυκιά γεύση αφήστε την απείραχτη.

Μπορείτε ν' αφαιρέσετε την κανέλα και τη σοκολάτα αν και η τελευταία κάνει τη διαφορά.

Να γνωρίζετε πως είναι εξαιρετικά για τους φίλους που έχουν οστεοπόρωση.
Είναι θρεπτικότατα και δυναμωτικά για τα παιδάκια σας.

Μέχρι να ξεκινήσουν τα σχολεία - παρεμπιπτόντως ξεκινούν στις 11 Σεπτέμβρη - θα έχετε γίνει ξεφτέρια στην κατασκευή τους.

Μην ξεχνάτε να μ' επισκέπτεστε καθημερινά. 






Σχόλια