Αρωματισμένη ζάχαρη με ξύσμα πορτοκαλιού
Σήμερα θα σας πω το μυστικό της αρωματισμένης ζάχαρης. Πλησιάζει κι ο χειμώνας κι είναι μια αχώριστη συνήθεια αυτής της εποχής μια και την χρησιμοποιώ στα γλυκά μα και στο τσάι.
1 κιλό ζάχαρη
ξύσμα από 4 πορτοκάλια
Παίρνουμε το ξύσμα των πορτοκαλιών και τ' αφήνουμε για δύο με τρεις ώρες να στεγνώσει ανακατεύοντας το τακτικά. Ο λόγος είναι πως θέλουμε να στεγνώσει το υλικό, όχι όμως και να πετρώσει.
Μετά απ' αυτό το διάστημα το ενώνουμε με τη ζάχαρη. Είτε το φυλάμε σε γυάλινα βάζα είτε το βάζουμε σε παγοθήκες ώστε να πάρουν αυτό το χαρακτηριστικό σχήμα του κύβου.
Εύχομαι να σας βολέψει κι εσάς όπως κι εμένα αυτή η συνήθεια.
Μην ξεχνάτε το κόλπο με τον τρίφτη που σας έχω μάθει για να μη χάνετε ξύσμα αλλά και για να μπορείτε να τον καθαρίζετε εύκολα. ΕΔΩ θα το ξαναθυμηθείτε.
Υλικά συνταγής
1 κιλό ζάχαρη
ξύσμα από 4 πορτοκάλια
Εκτέλεση συνταγής
Παίρνουμε το ξύσμα των πορτοκαλιών και τ' αφήνουμε για δύο με τρεις ώρες να στεγνώσει ανακατεύοντας το τακτικά. Ο λόγος είναι πως θέλουμε να στεγνώσει το υλικό, όχι όμως και να πετρώσει.
Μετά απ' αυτό το διάστημα το ενώνουμε με τη ζάχαρη. Είτε το φυλάμε σε γυάλινα βάζα είτε το βάζουμε σε παγοθήκες ώστε να πάρουν αυτό το χαρακτηριστικό σχήμα του κύβου.
Εύχομαι να σας βολέψει κι εσάς όπως κι εμένα αυτή η συνήθεια.
Μην ξεχνάτε το κόλπο με τον τρίφτη που σας έχω μάθει για να μη χάνετε ξύσμα αλλά και για να μπορείτε να τον καθαρίζετε εύκολα. ΕΔΩ θα το ξαναθυμηθείτε.
Πηγή φωτογραφίας : gr.dreamstime.com
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου