Πατέ ελιάς με εύκολα υλικά

Αδέλφια τώρα είναι ο καιρός της ελιάς. Σε καμιά βδομάδα εμείς εδώ στη Σαμοθράκη θα ξεκινήσουμε το λιομάζεμα.

Δε σας κρύβω πως είναι από τις πιο όμορφες ασχολίες της εποχής. Μια χρονιά που δεν είχε ελιές για να μαζέψουμε, το νησί έδειχνε να είναι έρημο, παρατημένο.

Φέτος,  έτσι για να 'χετε και δημοσιογραφικές πληροφορίες,  να ξέρετε πως θα είναι η τελευταία χρονιά που θα 'μαστε χωρίς ελαιοτριβείο. Το λάδι μας θα το βγάλουμε στην Αλεξανδρούπολη.

Από του χρόνου θα έχουμε το δικό μας υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο με όλες τις προδιαγραφές μιας κάθετης βιολογικής μονάδας.
Εν καιρώ θα σας δίνω κι άλλες πληροφορίες ώστε να είστε γνώστες πολλών στοιχείων αυτού του απομακρυσμένου νησιού.

Με αφορμή λοιπόν την επιθυμία πολλών φίλων να μάθουν συνταγή για "πατέ" ελιάς σας γράφω τη συνταγή που ακολουθεί. Τα υλικά της είναι πολύ απλά.

Βγάζετε τα κουκούτσια από 2 φλυτζάνια ελιές και τα βάζετε στο πολυμίξερ με 3 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά), 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη.
Τα πολτοποιείτε και τ' αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις.

Χρησιμοποιήστε την ως ντιπ ή για ν' αλείφετε σάντουιτς.

Δεν είμαι σίγουρη αλλά αυτήν τη συνταγή πρέπει να την έμαθα από την Αγλαΐα Κρεμέζη.
Πηγή φωτ/φίας:  www.gr.all.biz

Σχόλια