Κρέπα & Σιρόπι Σοκολάτας. Κι ύστερα σου λένε πως δεν υπάρχει κόλαση.
Υπάρχουν κάτι στιγμές υπογλυκαιμίας που παρουσιάζονται κατά πλειοψηφία τ' απογεύματα της Κυριακής. Πού ν' αντέξει φαίνεται, κανείς στην ιδέα, ότι την επόμενη μέρα πάει για δουλειά. Θέλει το γλυκό του. Και καλά να είσαι στην Αθήνα. Κατεβαίνεις με την παντόφλα, που λέει ο λόγος, πας στον Ασημακόπουλο κι αγοράζεις κάτι σοκολατένιο. Άμα είσαι σ' απομακρυσμένο νησί, καλή ώρα σαν τη Σαμοθράκη, τι κάνεις;
Για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα, που δε θέλεις να κάνεις τίποτα και δε θέλεις να πας πουθενά σου 'χω τη λύση. Κρέπα με σιρόπι σοκολάτας!
Υλικά κρέπας
Για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα, που δε θέλεις να κάνεις τίποτα και δε θέλεις να πας πουθενά σου 'χω τη λύση. Κρέπα με σιρόπι σοκολάτας!
Υλικά κρέπας
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 1 αυγό
- 2 βανίλιες κι 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για τη γλυκιά εκτέλεση της συνταγής)
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι (για την αλμυρή εκδοχή).
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
- Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο 3'. Η μεγαλύτερη θερμοκρασία της δικής μου ηλεκτρικής συσκευής.
- Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο πάνω σε ρολό κουζίνας κι αλείφουμε μ' αυτό τον πάτο ενός τηγανιού τεφάλ. Νούμερο 22 παρακαλώ. (Η διάμετρος του τηγανιού σας να είναι αυτή).
- Παίρνουμε ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ και το γεμίζουμε με το υλικό μας.
- Προσπαθούμε με ξύλινη κουτάλα ν' απλώσουμε το υλικό και να καλύψει όλον τον πάτο του τηγανιού. Οι σεφ απλά περιστρέφουν το τηγάνι και το υλικό απλώνεται.
- Μόλις ψιλοροδίσει - το καταλαβαίνουμε από τις άκρες του μείγματος που θα 'χει πάρει αυτό το χρώμα. Μην περιμένουμε όλη η κρέπα να ροδίσει γιατί τότε θα είναι για πέταμα - τη γυρίζουμε από την πάνω πλευρά και περιμένουμε ν' αρχίζει να κάνει φουσκάλες.
- Την αδειάζουμε σε πιάτο και προχωράμε για να φτιάξουμε τη δεύτερη κρέπα.
- Πάλι αλείφουμε με βούτυρο τον πάτο του τηγανιού.
- Ρίχνουμε 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ μείγμα και γυρνάμε έτσι το τηγάνι ώστε ν' απλωθεί σ' όλον τον πάτο του.
- Περιμένουμε να δούμε τις άκρες της κρέπας να παίρνουν το χαρακτηριστικό χρώμα και τη γυρνάμε.
- Περιμένουμε τις φουσκάλες και την αφαιρούμε.
Πάμε να φτιάξουμε την τρίτη.
Νομίζω πως εξαρτάται από το αλεύρι πόσο τελικό υλικό θα σας βγει. Πάντως να υπολογίσετε πως βγαίνουν περίπου 6 κρέπες, άντε 7 στην καλύτερη περίπτωση.
Πάμε τώρα να φτιάξουμε το σιρόπι σοκολάτας. Καλά να έχεις κουβερτούρα, την παίρνεις και τη λιώνεις κι ησυχάζεις αν δεν έχεις κι αυτήν τι κάνεις;
Δε θέλω ηττοπάθειες.
Υλικά για σιρόπι σοκολάτας
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού κακάο χωρίς γλυκαντικές ουσίες
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Οδηγίες παρασκευής της σοκολάτας
- Ρίξτε τη ζάχαρη, το κακάο και τ' αλάτι σ' ένα κατσαρολάκι και το βάλτε το σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατέψτε καλά τα υλικά και προσθέστε το νερό.
- Μη σταματάτε ν' ανακατεύετε και περιμένετε μέχρι να πάρει μια βράση το μείγμα σας.
- Με το που θ' αρχίσει να βράζει μειώστε κι άλλο τη θερμοκρασία κι αφήστε το μείγμα σας για 1' λεπτό ακόμα να μαγειρευτεί.
- Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια συνεχίζοντας τ' ανακάτεμα.
- Αφήστε το να κρυώσει κι άστε τις βούτες.
Αποθηκεύστε το σε πλαστικά μπουκάλια σαν αυτά της μουστάρδας για να μπορείτε να τα πιέζετε και να περιλούζετε τα γλυκά μας με άνεση.
Αν έχετε μπανάνα βάλτε κι απ' αυτήν! Μπορείτε να δώσετε στην κρέπα σας και τριγωνικό σχήμα.
Παιδιά χίλια συγγνώμη αλλά πρέπει να σας αφήσω και να πάω να φτιάξω κρέπες γιατί το υλικό της σοκολάτας το 'χω ήδη έτοιμο!
Καλά να περάσετε.
Πηγή ανάρτησης είναι η φίλη μου Βάνα. Η μοναδική που μου έδωσε επιτέλους σωστή συνταγή κρέπας. Την φτιάχνω κι ευχαριστιέται το μέσα μου.
Πηγή ανάρτησης για το σιρόπι σοκολάτας είναι το www.queen.gr. Να 'ναι καλά γιατί είναι πολύ πετυχημένο.
Πηγή ανάρτησης της φωτογραφίας είναι το www.me-nu.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου