Τα μυστικά του κάστανου
Μην πείτε "σιγά τα κάστανα" γιατί αυτός ο υπέροχος καρπός έχει τα μυστικά και τις ιδιαιτερότητές του για να γλυκάνει και να σας γλυκάνει...
Να είναι γλυκιά η μέρα σας σαν αυτήν της γλύκας του κάστανου
Πηγή ανάρτησης http://www.washingtonchestnut.com
http://www.sansimera.gr
Πηγή της εξαιρετικής φωτ/φίας από το fysiognwsia.blogspot.com
- Το ξέρατε πως τα κάστανα όταν πέσουν απ' το δένδρο περιέχουν 50% νερό; Κι αυτό τι σημασία μπορεί να έχει για μας; Στη σωστή αποξήρανση αυτή η υγρασία θα πρέπει να πέσει στο 7%-8%.
- Για να γλυκάνουν σημαντικό ρόλο πέρα από την ποικιλία τους έχει η θερμοκρασία κι η υγρασία του περιβάλλοντος. Η καλύτερη θερμοκρασία είναι 21 C° κι υγρασία 60%-70%.
- Για να φαγωθούν θα χρειαστούν 2 - 4 μέρες να μείνουν σ' αυτές τις συνθήκες. Από έρευνες που έχουν γίνει θεωρείται η τρίτη μέρα ως η καλύτερη όλων.
- Θα πρέπει να πλυθούν με τρεχούμενο νερό. Ν΄ αφεθούν σε καλά αεριζόμενο σκεύος. Να τοποθετηθούν σε μονή σειρά και να υπάρξει μεταξύ τους απόσταση γιατί είναι πολύ εύκολο να μουχλιάσουν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει ν' αφαιρεθούν τα σημάδια της μούχλας, πάλι με τρεχούμενο νερό. Αυτή τη φορά να τοποθετηθούν σε μεγαλύτερες αποστάσεις το ένα απ' τ' άλλο.
- Όταν αποξηρανθούν θα πρέπει ν' αποθηκεύονται σε γυάλινα δοχεία.
- Αν ήταν στην κατάψυξη και ξεπάγωσαν δεν επαναλαμβάνεται η διαδικασία.
- Θ' αγοράζετε όσα ακριβώς χρειάζεστε μια και μπορούν ν' αποθηκευτούν στο ψυγείο μόνο για 2 έως 3 βδομάδες.
- Δεν αγαπούν τις πλαστικές σακούλες. Μόνο σε χάρτινες βολεύονται όταν θα τα βάζετε στην ψύξη.
- Τα ψημένα που δεν καταναλώθηκαν -πράγμα πολύ σπάνιο- τα τοποθετούμε κατευθείαν στο ψυγείο.
- Αν ο πυρήνας του κάστανου έχει μαύρο σημάδι το κάστανο πετάγεται.
Κι αφού γίνατε φωστήρες, για να μην ξεχνιόμαστε σας βρήκα παροιμίες που χρησιμοποιούμε με κύριο θέμα τους, αυτόν τον καρπό.
Να είναι γλυκιά η μέρα σας σαν αυτήν της γλύκας του κάστανου
Πηγή ανάρτησης http://www.washingtonchestnut.com
http://www.sansimera.gr
Πηγή της εξαιρετικής φωτ/φίας από το fysiognwsia.blogspot.com
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου