Χριστουγεννιάτικα Στολίδια φτιαγμένα απ' τα χεράκια σας!
Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε σας που θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας, κατά δικά σας στολίδια.
Σε σας που σας αρέσει να γιορτάζετε δημιουργώντας.
Σε σας που ψάχνετε ευκαιρία για να παίξετε με τα παιδιά σας.
Τα υλικά είναι πανεύκολα δε χρειάζεται ν' αγοράσετε τίποτα. Ξεκινάμε.
ΥΛΙΚΑ
4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλάτι
2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό καυτό
Καλαμάκι
Κουπ - πατ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη. Ξεκινάτε να τ' ανακατεύετε με κουτάλα και μετά με τα χέρια, αφού φορέσετε γάντια για να μην καείτε.
Θα δημιουργηθεί εύπλαστη ζύμη, σαν πλαστελίνη. Αν κολλάει στα χέρια τότε βάζετε λίγο αλεύρι.
Ανοίγετε τη ζύμη σας. Να έχει αρκετό πάχος για να μην κοπεί το στολίδι στο ψήσιμο.
Χρησιμοποιείτε κουπ - πατ για να κάνετε τα σχέδια των στολιδιών σας.
Με το καλαμάκι ανοίγετε τρύπες για να τα κρεμάσετε αργότερα στο χριστουγεννιάτικο δένδρο σας.
Τα βάζετε σε λαδόκολλα και αν θέλετε τα ψήνετε στους 50°. Να τ' αφήσετε να στεγνώσουν πολύ καλά. Αυτό μπορεί να πάρει και 4 ώρες. Εναλλακτικά μπορείτε να τ' αφήσετε να στεγνώσουν για 2 μέρες {όποιος το δοκιμάσει να μας πει πόσες μέρες του πήρε, γιατί εγώ δεν το δοκίμασα ακόμα}.
Μπορείτε να τ' αφήσετε λευκά και το μόνο χρωματιστό σημείο τους να είναι το κορδελάκι ή να τα βάψετε.
Μέχρι και κόσμημα μπορείτε να τα κάνετε.
ΤΡΟΠΟΙ ΒΑΨΙΜΑΤΟΣ
Ειλικρινά σας λέω πως κι εγώ, επειδή σήμερα τα έφτιαξα δεν πρόλαβα να τα βάψω. Οπότε οι τρόποι βαφής τους δεν έχουν ακόμα χρησιμοποιηθεί από μένα. Τους βρήκα και σας τους μεταφέρω.
Σε σας που σας αρέσει να γιορτάζετε δημιουργώντας.
Σε σας που ψάχνετε ευκαιρία για να παίξετε με τα παιδιά σας.
Τα υλικά είναι πανεύκολα δε χρειάζεται ν' αγοράσετε τίποτα. Ξεκινάμε.
ΥΛΙΚΑ
4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλάτι
2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό καυτό
Καλαμάκι
Κουπ - πατ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη. Ξεκινάτε να τ' ανακατεύετε με κουτάλα και μετά με τα χέρια, αφού φορέσετε γάντια για να μην καείτε.
Θα δημιουργηθεί εύπλαστη ζύμη, σαν πλαστελίνη. Αν κολλάει στα χέρια τότε βάζετε λίγο αλεύρι.
Ανοίγετε τη ζύμη σας. Να έχει αρκετό πάχος για να μην κοπεί το στολίδι στο ψήσιμο.
Χρησιμοποιείτε κουπ - πατ για να κάνετε τα σχέδια των στολιδιών σας.
Με το καλαμάκι ανοίγετε τρύπες για να τα κρεμάσετε αργότερα στο χριστουγεννιάτικο δένδρο σας.
Τα βάζετε σε λαδόκολλα και αν θέλετε τα ψήνετε στους 50°. Να τ' αφήσετε να στεγνώσουν πολύ καλά. Αυτό μπορεί να πάρει και 4 ώρες. Εναλλακτικά μπορείτε να τ' αφήσετε να στεγνώσουν για 2 μέρες {όποιος το δοκιμάσει να μας πει πόσες μέρες του πήρε, γιατί εγώ δεν το δοκίμασα ακόμα}.
Μπορείτε να τ' αφήσετε λευκά και το μόνο χρωματιστό σημείο τους να είναι το κορδελάκι ή να τα βάψετε.
Μέχρι και κόσμημα μπορείτε να τα κάνετε.
ΤΡΟΠΟΙ ΒΑΨΙΜΑΤΟΣ
Ειλικρινά σας λέω πως κι εγώ, επειδή σήμερα τα έφτιαξα δεν πρόλαβα να τα βάψω. Οπότε οι τρόποι βαφής τους δεν έχουν ακόμα χρησιμοποιηθεί από μένα. Τους βρήκα και σας τους μεταφέρω.
- Προσθέστε σκόνη από τέμπερες στο αλεύρι ή
- Προσθέστε χρώμα ζαχαροπλαστικής στο νερό ή
- Προσθέστε φυσικό χρώμα όπως στιγμιαίος καφές, κακάο, κανέλα ή σκόνη κάρυ.
Αν θέλετε μπορείτε να περιμένετε να τα βάψω και σας ενημερώνω.
Πάντως για να γίνει πιο κατανοητό το σημερινό άρθρο, σας έφτιαξα βίντεο. Μπορεί να μην έχω αρχίσει 15 μήνες πριν να σας διαφημίζω τα Χριστούγεννα, όπως ο κύριος Jumbo, πάντως πιστεύω να σας πρόλαβα, έχετε μπροστά σας 20 μέρες.
Στη φωτογραφία του βίντεο τα χρωματιστά αντικείμενα που βλέπετε είναι σαπουνάκια. Δεν υπάρχει τίποτα που να μη συνδυάσω τα σαπούνια μου.
Έχω τις αδυναμίες μου η γυναίκα. Τι να κάνω.
Να γελάτε κάνει καλό σε σας και κακό στους κακούς...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου