ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΤΕ ΖΕΣΤΟ ΤΣΑΙ ΣΤΟΥΣ – 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ;




ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΤΕ ΖΕΣΤΟ ΤΣΑΙ ΣΤΟΥΣ – 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ;

Ο φωτογράφος Michael Davies απαθανάτισε αυτή τη μοναδική στιγμή, όταν ο φίλος του Markus εκσφενδόνισε στον αέρα το περιεχόμενο ενός θερμός: Ζεστό τσάι στην ύπαιθρο, μόλις 20 χλμ. νότια από τον Αρκτικό Κύκλο, σε θερμοκρασία - 35ο C.
Ο Davies εργάζεται ως φωτογράφος την τελευταία δεκαετία στην Κοινότητα Pangnirtung στον Καναδά, μια τοποθεσία που την βλέπει ο ήλιος μόνο δύο ώρες την ημέρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι οι πιθανότητες να τραβήξει τη συγκεκριμένη φωτογραφία ήταν σχεδόν μηδαμινές, καθώς εξαρτάτο από πολλές παραμέτρους, που έπρεπε να είναι τέλεια συγχρονισμένες!
«Στις 21 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και γύρω στη 1:00 μ.μ.», διηγείται ο ίδιος, «ανέβηκα με τον φίλο μου στο snowmobile και οδήγησα 45 λεπτά μέχρι την κορυφή του κοντινού βουνού, όπου το φως (που είναι σχεδόν πάντα ροζ κοντά στο ηλιοστάσιο), θα «έπεφτε» πάνω στους λόφους. Είχαμε μαζί μας πολλά θερμός γεμάτα με ζεστό τσάι, καθώς ξέραμε ότι θα χρειαζόντουσαν πολλές προσπάθειες για να πετύχουμε τη λήψη! Έλεγχα συνεχώς τη θερμοκρασία και τον άνεμο και κάποια στιγμή….έγινε ένα μικρό θαύμα! Ακόμη και ο ήλιος που λάμπει στο μέσον του «υγρού» τόξου ήταν κάτι αναπάντεχο για μένα, αφού είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο να το πετύχει κανείς!
Πηγή: dailymail. co. uk
Φωτό: Michael Davies

Αναδημοσίευση από το Goulandris-Natural-History-Museum-

Σχόλια