Γλυκό - μαρμελάδα τριαντάφυλλο

Γι' άλλη μια χρονιά μας γέμισε η φύση με τα μαγιάτικα τριαντάφυλλά της κι εμείς για να την ευχαριστήσουμε την κάναμε μαρμελάδα.


Δεν είναι κι η ευκολότερη που έχω φτιάξει, είναι όμως πολύ ιδιαίτερη. Αν σας αρέσει αυτή η μυρωδιά που σε κάποιους προκαλεί εκνευρισμό, φτιάξτε την και δε θα το μετανιώσετε.

Το δύσκολο για την παρασκευή της είναι η προετοιμασία της περισσότερο παρά η κατασκευή της.

Χρειάζεται λεπτομερές πλύσιμο των ροδοπέταλων γιατί πάνω της φωλιάζουν όλα τα ιπτάμενα όντα, προκαλεί τον έρωτα και μετά η αφαίρεση του λευκού εκείνου μικρού σημείου που υπάρχει πάνω σε κάθε πέταλο. Είναι το σημείο που εφάπτεται με το κεντρικό στέλεχος του τριαντάφυλλου. Τ' αφαιρούμε για να μας δώσει γλυκό αποτέλεσμα!

Να ξέρετε πως αυτή η μαρμελάδα δε γίνεται τόσο πηχτή όσο γίνονται όλες οι άλλες. Η θερμοκρασία των 104 βαθμών Κελσίου θ' αργήσει να πιάσει τον στόχο της.

Γενικά αυτό το γλυκό θέλει πολύ όρεξη, αγάπη κι άπλετο χρόνο. 

Τη συνταγή θα τη βρείτε σε περσινή ανάρτηση εδώ.
Για την αποστείρωση των βάζων σας θα βρείτε πληροφορίες εδώ

Να μην ξεχνάτε να φιλάτε τον εαυτό σας όποτε κάνετε ομορφιές!

Σχόλια