Άλατα EPSOM μερικές από τις χρήσεις τους

Τι είναι τα epsom salts ή άλατα Epsom; Αλάτι δεν είναι, αλλά μια φυσική καθαρή ανόργανη ένωση μαγνησίου και θειικού άλατος. Πρωτοεμφανίστηκε στο Epsom στο Surrey της Αγγλίας, εξού κι η ονομασία τους.

Τα άλατα Epsom είναι φυσικό υλικό και απορροφάται εύκολα από το δέρμα μας. Είναι πανεύκολο στη χρήση του και πολλές φορές μπορεί να θεωρηθεί σωτήριο σε θέματα υγείας,  ομορφιάς, ακόμα και για προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο σπίτι.
Πάμε να δούμε μερικές από τις χρήσεις του.


Epsom Άλατα 



 Άλατα EPSOM στην υγεία

Πόδι αθλητή: Βυθίστε τα πόδια σε χλιαρό νερό που περιέχει άλατα Epsom για να ανακουφιστείτε από τα δυσάρεστα συμπτώματα του ποδιού του αθλητή.

Αντιμετωπίστε τον μύκητα των νυχιών: Βυθίστε τα δάκτυλα των ποδιών σας σε χλιαρό νερό αναμεμειγμένο με μια χούφτα άλατα Epsom τρεις φορές την ημέρα.

Καταπραΰνετε τα διαστρέμματα και τους μώλωπες: Προσθέστε 2 φλιτζάνια άλατα Epsom σε  χλιαρό νερό και μουλιάστε την προβληματική περιοχή.

Μειώστε την ταλαιπωρία της ουρικής αρθρίτιδας: Μειώστε τη φλεγμονή προσθέτοντας 2-3 κουταλάκια του γλυκού άλατα Epsom σε μια λεκάνη και βυθίζοντας το προσβεβλημένο πόδι / άρθρωση. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό. Μουλιάστε για περίπου 30 λεπτά.

Αφαιρέστε την οσμή των ποδιών: Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι άλατα Epsom σε χλιαρό νερό και εμποτίστε τα πόδια σας για 10 λεπτά. Αφαιρείται έτσι η άσχημη μυρωδιά, ξεκουράζονται τα πονεμένα πόδια και μαλακώνουν οι σκληρύνσεις.

Γλιτώσετε από τις κράμπες των ποδιών : Για να έχετε έναν ήρεμο ύπνο ψεκάστε τις γάμπες σας με διάλυμα που περιέχει ίση ποσότητα νερού και άλατα epsom. Ποτέ δε θα έχετε κοιμηθεί τόσο ήρεμα.

Άλατα EPSOM στην ομορφιά

Απολέπιση δέρματος: Αναμίξετε 1 χούφτα άλατα Epsom με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή καρυδέλαιο και τρίψτε απαλά το βρεγμένο δέρμα σας κάνοντας του απολέπιση. Ξεπλύνετε καλά. Θαυμάστε την απαλότητά του.

Scrub προσώπου: Για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας αναμίξετε μισό κουταλάκι του γλυκού άλατα Epsom με το υγρό σαπούνι προσώπου που χρησιμοποιείτε. Κάνετε απαλό μασάζ στο βρεγμένο πρόσωπο και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Θαυμάστε την υγεία και την καθαριότητα του προσώπου σας.

Για καθαρισμό βρόμικων χεριών ή χεριών του κηπουρού: Ανακατέψτε τα άλατα Epsom με βρεφικό λάδι ή λίγο ελαιόλαδο τρίψτε τα χέρια σας και ξεπλύνετέ τα. Επιτέλους έφυγε η μαυρίλα κι η αγριάδα τους.

Άλατα EPSOM στο σπίτι

Καθαρίστε πλακάκια μπάνιου: Ανακατέψτε ίσα μέρη απορρυπαντικού, άλατα Epsom και νερού και χρησιμοποιήστε το διάλυμα στα πλακάκια μπάνιου. Δείτε τα να λάμπουν.

Κολπάκια: Τα άλατα τα αναμιγνύουμε χρησιμοποιώντας πάντα σκεύη από πλαστικό, γυάλινο ή κεραμικό υλικό ποτέ μέταλλο γιατί χάνουν την ισχύ τους.

Να μου προσέχετε και ν' αγαπάτε τον εαυτό σας.






Σχόλια