Ένας έρωτας γεννιέται στη Σαμοθράκη


Μπορεί το πορτοκάλι να ενώνεται με την κανέλα συνήθως τον χειμώνα, μα και το καλοκαίρι δεν τους είναι εύκολο να αποχωριστούν ο ένας τον άλλον.

Μπήκαν σ' ένα σαπούνι αφού πέρασε ο καθένας τη δική του ιστορία.

Το πορτοκάλι στύφτηκε κι έβγαλε τους χυμούς του. Θέλει να σας δώσει όλες τις βιταμίνες του, γιατί μόνο έτσι θα διατηρήσει σφριγηλή την επιδερμίδα σας.
 Χάρισε τις φλούδες του που φώλιασαν για κάμποσο καιρό μέσα στο ελαιόλαδο για να του χαρίσουν το άρωμά τους.
Έγινε τρίμματα για να σας χαρίσει τη φρεσκάδα του με το άγγιγμά του.

Η κανέλα απ' τη μεριά της είναι διακριτική. Ξέρει πως αν μπει σε μεγαλύτερη δοσολογία θα σας κάψει. Κρατά το μέτρο της κι όταν έρχεται σ' επαφή μαζί σας τότε σας κάνει μια ήπια απολέπιση.
Ξέρει να φροντίζει να επανέρχεται η κυκλοφορία του αίματος σας, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σας.

Μα δεν σταματάνε εκεί. Βρίσκονται σε μια συνεχή αγωνία μέχρι να τα καταφέρουν να ενωθούν. Πρέπει σ' όλη αυτή τη διαδικασία της ένωσής τους να μην ξεπεράσουν μια συγκεκριμένη θερμοκρασία αλλιώτικα όλες αυτές οι ιδιότητές τους θα χαθούν.
Μα σαν τα καταφέρουν κι ενωθούν, ο έρωτάς τους είναι ατέλειωτος.
Θα ζήσουν καλά κι εσείς κοντά τους ακόμα καλύτερα...

Μην έχετε απορίες για το πού τα βρίσκουμε τα πορτοκάλια. Το Λάκκωμα διαθέτει ακόμα κάποιες πορτοκαλιές. Όσο για την κανέλα την αγοράζουμε, αλλά Σαμοθράκη είναι αυτή μπορεί να μας κάνει την έκπληξη και να βγάλει καμιά κανελιά! Όσο για το ελαιόλαδο της, μάλλον αρχίζετε να το μαθαίνετε κι εσείς.



Σχόλια