Κεραλοιφή - κρέμα με πρόπολη & μέλι. Το φυσικό αντιβιοτικό μας!

Ένα έχω να σας πω. Οι δουλειές αυτό το διάστημα είναι αρκετές οπότε και τ' ατυχήματα καραδοκούν! 
Τελικά τ' αποφάσισα πως η γνωστή σ' όλους μας κηραλοιφή - κεραλοιφή καλό θα είναι να γίνει κάτι σαν τα χαρτομάντιλα στην τσάντα μας. 



Χθες έκοψα πολύ βαθιά το πόδι μου. Τόσο βαθιά που τα ράμματα ήταν απαραίτητα. Τελικά το μόνο που έκανα ήταν να καθαρίσω πολύ καλά το τραύμα και μετά να βάλω πάνω του μια παχιά στρώση κεραλοιφής που έτυχε να 'χω μαζί μου με πρόπολη και μέλι.
Τ' αποτέλεσμα ήταν θεαματικό. Το τραύμα δεν πρήστηκε, δεν πόνεσε κι επουλώθηκε τάχιστα.
Κάλυψα το τραύμα με γάζα που είχα εφαρμόσει και σ' αυτή μια αρκετή ποσότητα κεραλοιφής. Ξέρετε γιατί; Όταν θα 'πρεπε να γίνει η αλλαγή της, δεν θα είχε κολλήσει πάνω στην πληγή! Σας λέω, το τραύμα ήταν πεντακάθαρο χωρίς να χρειαστεί να ταλαιπωρηθώ.
Όταν επισκέφτηκα την επόμενη μέρα το ιατρικό κέντρο, γι' άσχετο λόγο και τους έδειξα το τραύμα (καλού - κακού), δεν χρειάστηκε να παρέμβουν!
Γι' αυτό σας προτείνω να έχετε πάντα μαζί σας μια κεραλοιφή εκτός κι αν είστε αλλεργικοί στα προϊόντα της μέλισσας.

Η συγκεκριμένη που σας παρουσιάζω περιέχει δύο φυσικά αντιβιοτικά την πρόπολη και το μέλι. 
Τα φυσικά αντιβιοτικά αναστέλλουν μέχρι και εξαλείφουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Η Προ της πόλης χρησιμοποιείται απ' τις μέλισσες για να σφραγίζουν τις κυψέλες τους από τις ρωγμές και τις τρύπες.
Το εσωτερικό μέρος μιας κυψέλης φανταστείτε πως είναι τόσο καθαρό όσο κι ένα χειρουργείο! 

Η πρόπολη περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και φλαβονοειδή που εξασφαλίζουν τις αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντιβιοτικές ιδιότητές της.

Βοηθά στην ανάπλαση του ιστού του δέρματος γι' αυτό και χρησιμοποιείται ως ένα απ' τα υλικά στα φυσικά καλλυντικά.

Έχει επίσης αναισθητικές ιδιότητες. Βοηθά να περνά ο πονόδοντος. Έλα μην αρχίσετε να βάζετε πρόπολη και να μην πηγαίνετε στον οδοντίατρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να την γλυτώσετε! Ειλικρινά σας το λέω, δεν πόνεσα κ α θ ό λ ο υ όταν την εφάρμοσα πάνω στην ανοικτή πληγή μα ούτε αισθάνθηκα κάτι όσο «κρύωνε» το τραύμα. Απίστευτο ε;

Το μέλι έχει κι αυτό αντισηπτικές και μαλακτικές ιδιότητες. Δίνει όμως στη συγκεκριμένη κεραλοιφή ένα πολύ απαλό αποτέλεσμα ώστε όταν εφαρμόζεται πάνω στην τραυματισμένη περιοχή να μην την ερεθίζει και ν' απλώνεται πανεύκολα!

Περιέχει άρωμα ευκαλύπτου ώστε πέρα από τις αντισηπτικές ιδιότητές που προσθέτει στο τελικό αποτέλεσμα της κεραλοιφής · μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την επίλυση αναπνευστικών προβλημάτων. 
Ξέρετε όταν βραχνιάζετε ή δεν μπορείτε ν' αναπνεύσετε από κρυολόγημα.
Δυστυχώς ΔΕΝ θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά κάτω των δυο ετών και φυσικά από εγκυμονούσες χωρίς τη συγκατάθεση του γιατρού τους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Να με συγχωρέσετε για τις απουσίες μου. Το κτήμα μ' έχει απόλυτη ανάγκη αυτό το διάστημα οπότε κι εγώ δεν μπορώ να μην είμαι κοντά του...

Καλημέρα σ' όλους σας.





Σχόλια