Πασχαλινά Κουλουράκια με Μαστίχα, Κακουλέ και Μαχλέπι

Σε παλαιότερη ανάρτηση σας είχα εκθειάσει τα πασχαλινά κουλουράκια που ΔΕΝ τ' αλλάζω με τίποτα!
Και Ναι αυτό το πιστεύω ακόμα κυριαρχεί. Στο link που ακολουθεί θα βρείτε τη συνταγή με απλές μονάδες μέτρησης όπως «φλιτζάνι του τσαγιού»
http://sapounismata.blogspot.com/2016/04/blog-post_56.html

Και σήμερα θα τη βρείτε σε γραμμάρια. Για να παραμένει η συνταγή σας αλάνθαστη.

Την έχει ανεβάσει το live kitchen ένα αξιοπρόσεκτο κανάλι μαγειρικής. Περιηγηθείτε και θα με θυμηθείτε. Σας το έχω αναφέρει αρκετές φορές και σημειωτέον, δεν τον γνωρίζω τον ιδιοκτήτη του καναλιού!

Και τώρα σας αφήνω ν' απολαύσετε τη συνταγή αφού αντιγράψω από το κανάλι τα υλικά για να προλάβετε να τ' αγοράσετε!


Υλικά 830 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ 250 γρ βούτυρο 280 γρ ζάχαρη 3 μεσαία αυγά(175 γρ) 20 γρ μπέικεν πάουντερ 3 γρ μαστίχα 50 γρ γάλα Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 2 βανιλίνες 1/2 κτγ μαλέπι 1/2 κτγ κακουλέ Για το άλειμμα 1 αυγό

Α, το τσεκάρισμα για το αν είναι έτοιμα, καλοψημένα τα κουλούρια σας είναι αυτό με την οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή και το χρώμα τους είναι το επιθυμητό τότε τα βγάζετε από το φούρνο και τα θαυμάζετε!

Φτου ξελευθερία αδέλφια!
Μη χάνετε την «επαφή» με τους ανθρώπους σας.





Σχόλια