Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

 Χθες έβαλα τη μια και μοναδική πιπεριά στο χώμα. Θα την κανακέψω κι ελπίζω να μ' ανταμείψει. Θα κάνω και τις μικροεπιδιορθώσεις μου, τώρα που απέκτησα πιο εμπεριστατωμένες γνώσεις τις οποίες ετοιμάζομαι να τις μοιραστώ μαζί σας.

Αρχίζει και ζεσταίνει ο καιρός, οπότε ακόμα και τώρα μπορείτε να ρίξετε σπόρους στο χώμα και να τις μεγαλώσετε.
Προσπαθήστε να το κάνετε γιατί: « Οι καυτερές πιπεριές είναι καυτερές, όπως μας συμβουλεύει ο καλλιεργητής  - συγγραφέας του κειμένου που ακολουθεί, γιατί περιέχουν μία χημική ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη (capsaicin).
Όταν τρώμε τις καυτερές πιπεριές δημιουργείται μία κυτταρική αντίδραση που απελευθερώνει νευροδιαβιβαστές.
Οι νευροδιαβιβαστές είναι πρωτεΐνες που μιμούνται την αίσθηση του καψίματος ή του πόνου.
Πηγαίνουν στα αισθητήρια νεύρα και δημιουργούν την αίσθηση του πόνου.
Το σώμα μας αντιδρά προσπαθώντας να αποβάλει την ερεθιστική ουσία.
Τ
ο σώμα μας αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό (θέλοντας να αυξήσει το μεταβολισμό), αυξάνει τη σιελόρροια και ιδρώνει.
Ταυτόχρονα αυξάνεται η λειτουργικότητα του γαστρεντερικού σωλήνα ώστε να αποβληθεί η ερεθιστική ουσία.
Οι άνθρωποι θέλουν να τρώνε καυτερές πιπεριές παρ’ όλη την ένταση που δημιουργεί στον οργανισμό γιατί χωρίς να το γνωρίζουν ο εγκέφαλος εκκρίνει ενδοφρίνες, ουσίες παρόμοιες με το όπιο, που μειώνουν τον πόνο»!




Απολαύστε το κείμενο πατώντας πάνω στον σύνδεσμο που ακολουθεί.                                                   

http://www.giantsakiplants.gr/fyta/laxanika-kallierg-piperias-1/

Σας στέλνω τα φιλιά μου.

Σχόλια