ποιες τροφες δεν πρεπει να συνδυαζονται με το σπαθοχορτο

Κι εκεί που λες πως «κάτι» ξέρω, ανακαλύπτεις πως τίποτα δεν ξέρεις! Α, ρε καημένε Σωκράτη πόσο δίκιο είχες!
Άσχετο, το « Έν οἶδα ὅτι οὐδέν οἶδα » κάτι γλώσσες λένε πως δεν ανήκει στον αγαπημένο μας αρχαίος πρόγονος.
Αλλά μην θέλοντας να ξεφύγω από την αρχική μου σκέψη, τάχιστα θα σας πω πως αιτία της σημερινής μου ανάρτησης είναι μια ανακάλυψη που τόσο καιρό μου ήταν παντελώς άγνωστη κι ας ασχολούμαι καθημερινά με τον κόσμο των βοτάνων. Κι αυτή η ανακάλυψη έρχεται για να επιβεβαιώσει τον κανόνα που λέει ότι:
  •  Ποτέ μα ποτέ δεν χρησιμοποιούμε αλόγιστα τα βότανα και τις υπερτροφές «superfoods».
  • Ποτέ μα ποτέ δεν τα παίρνουμε συνδυαστικά με φάρμακα χωρίς να ενημερώσουμε τον γιατρό μας.
  • Ποτέ μα ποτέ δεν τα χρησιμοποιούμε αν δεν συμβουλευτούμε τον γιατρό μας.
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη.






Όλοι γνωρίζουμε το βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο ή Ypericum perforatum για τους πιο «ψαγμένους».
Όλοι αυτή την εποχή το αποζητούμε για την επούλωση των πληγών μας, για τις στιγμές της στεναχώριας μας, για τα κρυολογήματα και τους στομαχόπονούς μας.
Τα μόνα απαγορευτικά που γνωρίζουμε γι' αυτό κι αν τα γνωρίζουμε κι αυτά, είναι ότι δεν το χρησιμοποιούμε με τον ήλιο, γιατί μπορεί να μας δημιουργήσει δερματικά προβλήματα.
Ότι δεν λαμβάνεται συνδυαστικά με αντικαταθλιπτικά ή αντιπηκτικά φάρμακα.

Και πως δεν επιτρέπεται η χρήση του από εγκυμονούσες και θηλάζουσες.
Μέχρι εκεί φτάνει η γνώση μας.
Μπράβο μας!
Δείτε τι ανακάλυψα και θα καταλάβετε γιατί επιμένω πως τα βότανα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αλόγιστα.


Kάποια φάρμακα τα οποία, συγχωρέστε με, δεν γνωρίζω αν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, εκτός από ένα που είναι παγκοσμίως γνωστό, δεν συνδυάζονται με το Ypericum perforatum, σπαθόχορτο. Αυτά είναι: Lanoxin, Mevacor, Altocor και το Viagra. Εκτός αυτών υπάρχουν και τροφές με τις οποίες ΔΕΝ επιτρέπεται η παράλληλη χρήση του κι είναι αυτές που περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις τυραμίνης. Τι σας λέω τώρα. Τυραμίνη έχουν τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υφίστανται μακρά «ωρίμανση». Και για να μην μακρηγορώ τέτοια είναι: Τα αλλαντικά, τα συντηρημένα ψάρια, παστή ρέγγα, σαλάμι, λουκάνικο. Τυριά όπως ροκφόρ, cheddar. Tofu, σάλτσες σόγιας, τουρσί, σούπες φασολιών, φάβα, συκώτι. Κόκκινο κρασί και γενικότερα τ' αλκοολούχα ποτά. S.O.S. Αβοκάντο, μπανάνα, εσπεριδοειδή. Κρεμμύδια Καφές κι όσα περιέχουν καφεΐνη όπως είναι τα προϊόντα τύπου cola. Γενικότερα αν διαπιστώσετε πως ξαφνικά μετά τη χρήση του παρουσιάσετε κεφαλαλγίες, ζάλη, δυσκολία συγκέντρωσης κατευθείαν το διακόπτετε!


Συγγνώμη που σας έβαλα ένα άρθρο τόσο «αυστηρό» Δευτεριάτικα. Καταλαβαίνετε όμως τον τρόμο μου όταν διαπίστωσα πως ένα τόσο υπέροχο βότανο μπορεί να γίνει φαρμάκι στα χέρια ανίδεων.


Καλή βδομάδα σ' όλους σας. Α, κι όπως μ' ενημέρωσε η μικρότερη αδελφή μου, μέχρι να μπει 21 Δεκεμβρίου καλό χειμώνα ΔΕΝ λέμε!
Παρακάτω θα βρείτε παλαιότερες αναρτήσεις που έχουν σχέση με το σπαθόχορτο
http://sapounismata.blogspot.com/2015/01/blog-post_7.html http://sapounismata.blogspot.com/2015/06/hypericum-perforatum.htmlhttp://sapounismata.blogspot.com/2015/09/blog-post_5.html
http://sapounismata.blogspot.com/2018/07/blog-post_24.html



Πηγές ανάρτησης: https://www.drugs.com

Σχόλια